miercuri, 29 mai 2019

Campionatul Gastronomic pentru Juniori 2019

   La data de 24 mai 2019, în incinta Școlii Profesionale nr. 2 din or. Chișinău, s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a Campionatului Gastronomic pentru Juniori 2019. Printre cei 100 de elevi, din 12 instituții de învățământ profesional tehnic, au participat și  elevii Școlii Profesionale din or. Cupcini, îndrumați de către maiștrii-profesori de la meseriile Bucătar și Bucătar-Chelner, Zagorcea Nina și Barbă Silvia.
   Următorii elevi, ne-au dus faima școlii în cadrul acestui concurs: Cecoi Snejana (gr.34), Ixari Ana (gr.34), Gîdei Valeria (gr.34), Serebrian Anastasia (gr.34), Samson Adelina (gr.25).
   Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Comitetul Sectorial pentru Formarea Profesională în Comerț, Hoteluri și Restaurante din Moldova, Asociația Culinarilor Catering Moldova, Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare, Fundația Liechtenstein Development Service, Casa Rinaldi în Moldova, Studioul Gastronomic Lo Chef, Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, Școala Profesională nr. 2 din municipiul Chișinău.
   Scopul acestui eveniment a fost promovarea meseriilor de Bucătar, Cofetar și Brutar, stimularea creșterii profesionale a elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic, consolidarea competențelor profesionale ale elevilor și promovarea valorilor naționale, prin arta culinară.
   Elevii  noștri și-au demonstrat măiestria în arta culinară la următoarele probe : ”Temă pentru acasă”, ”Școala anului” și ”Cutia magică”. Campionatul Gastronomic pentru Juniori 2019 s-a încheiat cu ceremonia de decernare a premiilor.
   Pentru proba ”Temă de acasă”,  Gîdei Valeria și Ixari Ana au fost menționate cu Diplomă de merit.  Pentru proba  ”Cutia magică”,  care a fost una dintre cele mai complicate și provocatoare, Cecoi Snejana, Ixari Ana și  Serebrian Anastasia au dat dovadă de cunoștințe profunde, abilități și profesionalism în arta culinară, obținând cupa și medalia de aur a campionatului.
   Cu medalie de aur și diplome de merit au fost menționate  și cadrele didactice, Zagorcea Nina și Barbă Silvia, deoarece s-au implicat în activitatea de pregătire, instruire a elevilor, pentru  participarea în campionatul dat.
   Echipa Școlii Profesionale, or. Cupcini aduce mulțumiri organizatorilor Campionatului Gastronomic, deoarece elevii noștri au avut posibilitate să-și demonstreze măiestria, cunoștințele, abilitățile profesionale, acumulate pe parcursul anilor de studii în incinta Școlii Profesionale din orașul Cupcini.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu