sâmbătă, 30 noiembrie 2019


Master class-ul pentru viitorii 

bucătari profesionăști


   Pe data de 25 – 26 noiembrie, elevii Școlii Profesionale din or. Cupcini, de la meseria „Bucătar” și „Bucătar – Chelner”: Lucasevici Vladislav, Rotari Olga, Lapușcin Xenia și Zborcilă Alexandrina au participat la  master-classul organizat pentru absolvenții ÎIPT, specialitatea bucătar din școlile profesional tehnica din nordul țării, organizat de către Asociația Femeilor de Afaceri din mun. Bălți în cadrul proiectului „Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în carieră faza a II-a”, implementat de CEDA cu suportul financiar al Fundației Austriece pentru Dezvoltare și Cooperare.
   Subiectul activității a fost „Tehnologii noi utilizate în pregătirea și ornarea bucatelor”.
    La pupitrul culinar s-a aflat dna Vera Levițchi, bucătar șef și trainer AO Catering, care a dat posibilitate tinerilor să-și dezvolte abilitățile profesionale în domeniul pregătirii bucatelor din carne, pește, legume.
    Elevii au participat cu sîrg la prepararea bucatelor, „furînd” secretele meseriei prin notare și poze.
   Bucatele preparate și tehnologiile modernr, rețetele contemporane europiene, metodele de ornare și servire i-au frapat pe tinerii bucătari pînă în adîncul sufletului, aprinzțndu-le dorința de a le prepara la un master class, organizat de ei.
    Le dorim succes viitorilor bucătari șefi.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu