marți, 30 iunie 2020

Ziua Globală a Tineretului în Acțiune


 

   Timp de câteva luni, 7 martie – 30 aprilie, centrul America House a demarat proiectului național Global Youth Service Day la care au participat 21 echipe de pe întreg teritoriul Republicii Moldova și din România.

   Global Youth Service Day/Ziua Globală a Tineretului în Acțiune (GYSD) este un proiect defășurat la nivel internațional. În cadrul acestuia, anual, peste 100 de țări și sute de mii de elevi și tineri, cadre didactice, manageri de proiecte de tineret și coordonatori de programe se implică activ pentru a organiza activități civice în comunitățile lor: școli, sate și orașe, ONG-uri, organizații de stat, etc. Și în acest an celebrăm Ziua Globală a Tineretului în Acțiune, de acasă.

   Elevii gr. 16 Prosii Alisa, Șveț Maxim, Jitari Alexei, Socolov Nicolai, Bologa Alexandru, Fatnic Ruslan cu prof. Victoria Jelimalai s – au implicat activ în acest proiect. Pentru participanți aceasta a fost o experiență, lor le-a reușit să organizeze și să implementeze activități cu impact civic chiar și în perioada de carantină.

   Acești elevi au demonstrat o implicare care au consecințe pentru mulți utilzatori ai internetului. Ei sunt solidari și sunt convinsă că pot face lumea mai bună, mai pură. Sperăm  ca voluntariatul să devină un mod de viață, să facem ceva bun pentru societate. Să găsim căi și metode, să utilizăm abilitățile noastre sociale pentru a realiza diferite idei cu impact asupra comunității.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu