miercuri, 3 noiembrie 2021

 „ Rupe tăcerea”

 

La data de 02.11.2021, Simchin Anastasia, Vacarciuc Irina, elevele grupei 23, meseria Cofetar,  EEE  în colaborare cu Chilivnic Olga, colaborator de Poliție Edineț,  au organizat o activitate,  cu genericul: „ Rupe tăcerea”, la care au participat 24 de elevi din cadrul IP Școala Profesională, or. Cupcini.

Scopul activității a fost: de a discuta cu elevii despre cultura/norma tăcerii care există în legătură cu violența în comunitate, familie și relații și de a reflecta, ce poți face atunci când tu sau cineva cunoscut sunt într-o relație abuzivă.

 În cadrul acestei activități elevii au definit ce este violența, în baza unor situații din viață și au primit recomandări, de la EEE și colaboratorul de poliție,  despre ce să faci și unde să te adresezi dacă ești victima violenței domestic.      

Elevii au fost informați că, în contextul pandemiei de COVID-19, autoizolarea este un factor care îi supune unui risc mai mare de violență. În aceste condiții, posibilitățile victimelor de a raporta cazurile de violență sunt: lucrătorul medical, pedagogul, asistentul social și alți specialiști, ce  sunt obligați să sesizeze imediat organele de drept şi autoritatea tutelară din cadrul unităţii administrativ – teritoriale despre cazurile identificate de abuz, violenţă sau neglijare.

 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu