luni, 16 noiembrie 2015

De la 02.11 până la 13.11.2015 în incinta Școalii Profesionale Cupcini a lucrat expert SES – Martin Portmann – brutar-cofetar din Berlin (Germania). Activitatea în meserie – 35 ani.
În timpul de 2 săptămâni Martin Portmann a prezentat master-clas cu grupele 17, 34, 35, 24, 25 despre toate tipurile de aluat (dospit, pandișpan, fărămicios și etc). Expertul a asistat la multe lecții de teorie și practică în grupele de specialitatea Bucătar, Cofetar, a transmis experiența sa bogată din domeniul cofetăriei.






D-ul Portmann împreună cu maiștrii-instructori a grupelor pe data de 13.11.2015 a participat la concursul măiestriei profesionale ”Cel mai bun bucătar-conditer”. Au fost organizate 5 echipe, unde au participat maiștri anului I, II, III. Competițiile s-au desfășurat foarte interesant. Timp de 1 oră și jumătate concursanții din același asortiment de produse, au preparat diferite  bucate din aluat. Concursul s-a terminat cu băutul ceaiului în comun și gustarea bucatelor preparate. Participanții au făcut schimb de rețete și au fost premiați cu cadouri de preț și diplome din partea direcției școlii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu