luni, 26 februarie 2018

Master class cu Guido Mori!

   În perioada 08.02.- 10.02.2018, în incinta CESPA, or. Bălți, pentru maiștrii de la meseria ”Bucătar”, din zona de nord a republicii Moldova s-a petrecut master clasul cu genericul ”Bucătâria italiană”, prezentat de către Guido Mori - rennumitul bucătar - șef din Italia, director didactic la ”Cordon Bleu” din or. Ferenzi. Acestea 3 zile au finisat turneul gastronomic al renumitului maistru în republica Moldova.
   În contextul obiectivelor de performanță a promovării valorilor europene, integrarea în spațiul european și creșterea meseriașilor de calitate în domeniul gastronomic, fundația LED a găsit posibilitatea de organizare a acestui master class. Bucatele au fost  preparate din produse sută-la-sută italiene, livrate de asociația Casa Rinaldi în Moldova, precum și produse autoctone de calitate, ce a dat posibilitate de a prepara bucate de calitate și a savura gustul Italiei la noi acasă.  Ș.P. or. Cupcini a delegat următorii reprezentanți: Guțu Piotr, Lesnic Svetlana și Plataș Liudmila. 

   A fost dezvăluită o gamă largă de rețete și sugestii la temele:
    1. Zeama de carne;
    2. ABC-ul produselor;
    3. Sosul roșu de bază și derivatele lui;
    4. Aluatul pentru paste;
    5. Pastele (ravioli, lagsania, macaroanele);
    6. Risotto – prepararea și sugestii;
    7. Bucate din carne, pasăre, iepure;
    8. Caracatița, calamarul și crustaceele.

  
   Diversitatea temelor n-a lăsat pe nimeni indiferent la cele petrecute în laborator. Fiecare cuvânt și mișcare a maistrului au fost ascultate și protocolate cu mare atenție. Acest master class ne-a dat posibilitatea de a ne înarma cu noi tehnologii, idei, produse, sugestii, metode de preparare a bucatelor, pentru a duce discipolelor noștri miraculoasele metamorfoze de transformare a produselor și căpătarea a noi gusturi și bucate în arta culinară.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu