marți, 3 noiembrie 2020

Concursul național  
„Campionatul Gastronomic
pentru Juniori”

   În luna octombrie anul 2020 s-a desfășurat concursul național „Campionatul Gastronomic pentru Juniori” ediția a V-a unde au participat 13 școli, printre care și școala noastră, Școala Profesională, or. Cupcini.


    În scopul respectării prevederilor Hotărârilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, Campionatul Gastronomic în acest an s-a desfășurat online și  fizic în laboratoarele instituțiilor de învățământ.
   La concursul dat au participat următorii elevi: Solodchi Valeria (gr. 34), Lungu Leonid (gr. 34), Mucuța Aurelia (gr. 34), Popovici Alexandru (gr. 34), Gaiduc Ana-Maria (gr. 34), Grigorovschi Alina (gr. 34), Condrașco Cristina (gr.23) și Gheorghieș Virgiliu (gr. 34), fiind îndrumați de către maiștri-profesori de la meseriile „Bucătar-Chelner” și „Cofetar”, Lesnic Svetlana, Barba Silva și Poiată Livia.
   Online s-au desfășurat 2 probe pe suport video: a) Proba Prezentarea instituției; b) Proba Tema pentru acasă.
   La Proba Tema pentru acasă, școlii noastre i-a revenit în urma extragerii, bucătăria Românească. Tema pentru acasă a fost înregistrată în format video, care a inclus prepararea aperitivului, preparatului de bază și desertul.
 


 
   La data de 22 octombrie în laboratoarele școlii noastre s-au desfășurat probele: Cutia Magică și Proba Individuală.
   Elevii: Solodchi Valeria, Lungu Leonid, Mucuța Aurelia., Popovici Alexandru la proba Cutia Magică au ocupat locul II, ducând faima școlii în întreaga țară.













   Elevii, Popovici Alexandru și Grigorovschi Alina au ocupat locul III la proba „Cel mai iscusit chelner”.
   Scopul acestui eveniment a fost promovarea meseriilor: „Bucătar-Chelner”, „Cofetar” și „Brutar”, stimularea creșterii profesionale a elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic, consolidarea competențelor profesionale ale elevilor și promovarea valorilor naționale, prin arta culinară. 
 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu