miercuri, 15 martie 2017

Raport
Decada ”Tehnologii informaționale”
06.02 - 17.02 2017

"Să mergi alături de elevi,
Să trăieşti intre ei,
Să înveţi de la ei,
Să îi iubeşti.
Începe cu ceea ce ştiu,
Construieşte pe ceea ce ei au,
Pentru cei mai buni dascăli
Când cerinţele lor sunt îndeplinite
Munca lor realizata,
Elevii vor putea spune:
AM FACUT-O PRIN NOI INSINE!"
   De la data 06.02.2017 în Școala Profesională Cupcini s-a desfășurat decada la comisia  ”Tehnologii informaționale”. Ea a fost organizată de profesorii și maiștrii-instructori de la meseriile ”Operator la  calculatoare electronice” și ”Operator pentru suportul tehnic al calculatoarelor”. În planul decadei au fost incluse mai multe activități, planul fiind deversificat și variat.
   Profesorii au dus lecții publice la meserii, astfel elevii au avut ocazia de a-și demonstra cunoștințele acumulate la lecții.


 Lecție publică la obiectul I.T.M. gr.17: DAMEAN T. 06.02.2017


   
 Lecție publică la obiectul I.T.M. gr.16: GUDUMAC E. 08.02.2017


   
Lecție publică la obiectul I.P.M.  gr.26: JELIMALAI V. 15.02.2017


  
Lecție publică  la obiectul I.T.M. gr.26: RUSU M. 13.02.2017

   Creativitatea, ca ţintă a educaţiei, trebuie identificată, stimulată, cultivată şi dezvoltată la toţi participanţii din procesul instructive-educativ şi în toate domeniile pregătirii lor. Procesul educaţional este un act de socializare, de culturalizare, de formare şi dezvoltare a unei personalităţi autonome şi creative. Activitatea şcolară şi învăţământul tehnic şi profesional au un nivel de calitate mai mare cu cât elevii reuşesc să atingă mai multe competenţe generale şi specifice cuprinse în curriculum aferent. Acest lucru se realizează prin organizarea unor activităţi practice şi de laborator. Experimentul înseamnă simularea unor situaţii reale fapt care îi ajută pe elevi să se descurce mai uşor când întâlnesc probleme asemănătoare în activitatea profesională viitoare.
   


Activitatea extacurriculară ”Insula comorilor - calculatorul” 16.02.2017
   


Activitatea extacurriculară ”Informația îl face pe om cu adevărat liber” Gr.26: JELIMALAI V.16.02.2017 
Activitatea extacurriculară ”Cine știe - câștigă” gr.36:  AUZ R. 09.02.2017

   Concursul ”Cel mai bun în meserie” este demonstrarea abilităților și competențelor profesionale de către fiecare elev al instituției noastre. Este o provocare care identifică cei mai buni elevi în domeniul ales și contribuie la lichidarea carențelor în procesul de instruire teoretică și practică.
Concursul ”Cel mai bun în meserie” gr.36: AUZ R. 16.02.2017   
   


Concursul ”Cel mai bun în meserie” gr.26: JELIMALAI V. 08.02.2017   

   În cadrul decadei a  avut loc expoziția ”Creația tehnică” la care elevii grupelor 16, 17, 26, 36 și-au expus propriile lucrări de creație. Tot în cadrul decadei s-au derulat filme cu genercul ”Oameni celebri ai Republicii Moldova”. Toate grupele din cadrul comisiei ”Tehnologii informaționale”   au participat la  concursul ”Cel mai bun portofoliu”. Toate activitățile care au fost destul de variate au făcut ca elevii  să-și demonstreze toate calitățile care uneori la lecții nu sint demonstrate. Obiectivele acestei decadei considerăm ca au fost realizate.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu