miercuri, 27 ianuarie 2021

Primii pași la prepararea garniturilor


Data de 25.01.21, elevii grupei 15, de la meseria Bucătar, sub îndrumarea maistrului – instructor Guțu Piotr, au început un nou modul – Prepararea garniturilor.

   Competenșle profesionale au inclus următoarele cerințe:
    - Folosirea corectă a utilajului termic și a ustensilelor necesare în procesul de preparare a bucatelor și garniturilor din legume fierte;
    - Preparareaea bucatelor alese, conform cerințelor de calitate;
    - Asocierea bucatelor preăarate cu sosuri;
    - Servirea estetică a bucatelor preparate;
    - Analiza organoleptică a produsului finit;

Obiectivele de performanță finală a lecției au fost:
    - Prepararea piureului de cartofi cu ceapă prăjită;
    - Prepararea piureului roz (cu morcov);
    - Prepararea garniturii Tricoler;
    - Prepararea legumelor fierte cu sos Siuprem;

   Elevii au lucrat cu dibăcie, dțând dovadă de cunoștințe teoretice vaste, executând consecutivitatea pașilor de preparare a bucatelor propuse. Ascultând cu atenție instrucțiunile maistrului, elevii au servit la finalul lecției bucate de o calitate foarte bună, ornând fiecare din platouri.
   Sperăm că aceste abilități își vor găsi timpul și locul potrivit la modulul „Prepararea bucatelor din pește”, precum și la modulul „Bucate din carne”, pe parcursul practicii în producție a anului 1 și 2.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu