De la 02.11 până la 13.11.2015 în incinta Școalii Profesionale Cupcini a
lucrat expert SES – Martin Portmann – brutar-cofetar din Berlin (Germania).
Activitatea în meserie – 35 ani.
În timpul de 2 săptămâni Martin Portmann a prezentat master-clas cu grupele
17, 34, 35, 24, 25 despre toate tipurile de aluat (dospit, pandișpan,
fărămicios și etc). Expertul a asistat la multe lecții de teorie și practică în
grupele de specialitatea Bucătar, Cofetar, a transmis experiența sa bogată din
domeniul cofetăriei.
D-ul Portmann împreună cu maiștrii-instructori a grupelor pe data de
13.11.2015 a participat la concursul măiestriei profesionale ”Cel mai bun
bucătar-conditer”. Au fost organizate 5 echipe, unde au participat maiștri
anului I, II, III. Competițiile s-au desfășurat foarte interesant. Timp de 1
oră și jumătate concursanții din același asortiment de produse, au preparat
diferite bucate din aluat. Concursul s-a terminat cu băutul ceaiului în comun
și gustarea bucatelor preparate. Participanții au făcut schimb de rețete și au
fost premiați cu cadouri de preț și
diplome din partea direcției școlii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu