marți, 31 decembrie 2019


 Promovarea valorilor culinare

Astăzi, 12.12.2019, am avut parte de un neobișnuit și frumos master-class, organizat de elevii grupei 34, meseria „Bucătar - chelner” în frunte cu dna Liudmila Plataș, maistru-instructor al grupei.
Tema lecției a fost „Bucătăria internațională”. Ca bază elevii au hotărît să le demonstreze tuturor celor prezenți bucatele de la master-classul organizat de AFA (Asociația Femeilor de Afaceri) și prezentat de bucătarul șef Vara Levițchi. Bucatele alese de la acest master-class au fost: salata „Cezar” cu piept de pui și ouă de prepeliță, Cordon Bluie cu garnitură de legume, carne la rolă, servită cu garnitură de broccoli în sos de frișcă și fondan de ciocolată.
La toate probele Xenia Lapușcin și  Alexandrina Zborcilă au preparat bucatele pe nota 10, respectînd toți pașii tehnologici, ținînd sub control tot procesul de preparare termic, neuitînd nici pentru o clipă de regulile de sanitarie și igienă.
Elevii prezenți din alte grupe au urmărit cu mare atenție tot procesul, dând mereu întrebări la temă și primind imediat răspunsuri concrete, bazate pe cunoștințe tehnologice și autentice.
Ne mîndrim cu elevii școlii noastre, care pot arăta performanțe de calitate pe tărâmul culinar.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu