Astăzi, 12.12.2019, am avut parte de un neobișnuit și
frumos master-class, organizat de elevii grupei 34, meseria „Bucătar - chelner”
în frunte cu dna Liudmila Plataș, maistru-instructor al grupei.
Tema lecției a fost „Bucătăria internațională”. Ca
bază elevii au hotărît să le demonstreze tuturor celor prezenți bucatele de la
master-classul organizat de AFA (Asociația Femeilor de Afaceri) și prezentat de
bucătarul șef Vara Levițchi. Bucatele alese de la acest master-class au fost:
salata „Cezar” cu piept de pui și ouă de prepeliță, Cordon Bluie cu garnitură
de legume, carne la rolă, servită cu garnitură de broccoli în sos de frișcă și
fondan de ciocolată.
La toate probele Xenia Lapușcin și Alexandrina Zborcilă au preparat bucatele pe
nota 10, respectînd toți pașii tehnologici, ținînd sub control tot procesul de
preparare termic, neuitînd nici pentru o clipă de regulile de sanitarie și
igienă.
Elevii prezenți din alte grupe au urmărit cu mare
atenție tot procesul, dând mereu întrebări la temă și primind imediat
răspunsuri concrete, bazate pe cunoștințe tehnologice și autentice.
Ne mîndrim cu elevii școlii noastre, care pot arăta
performanțe de calitate pe tărâmul culinar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu