marți, 18 mai 2021

 Seminar tematic Dezvoltarea sexuală armonioasă

   Elevii IP Școala Profesională, or. Cupcini au participat, la data de 14.05.2021,  în cadrul unui seminar cu genericul : Dezvoltarea sexuală armonioasă. Acest seminar a fost organizat, concomitent în două săli de clasă, de către Educatorii de la Egal la Egal, din instituție: Țîțanu Gabriela, Lungu Crina, Simchin Anastasia, Vezetiu Victor, fiind ghidați de către reprezentanții Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor SALVE,  dna Bodarev Liubovi, psiholog și  dna Verenciuc Tatiana, psiholog.

   Scopul seminarului a fost: înțelegerea unor aspecte privind dezvoltarea sexuală; discutarea problemelor comune legate de ritmurile normale de dezvoltare; formarea atitudinii responsabile față de propria sănătate.

   Tinerii au aflat că sexualitatea  este o necesitate vitală fundamentală a unei ființe umane. Ea este o parte centrală a identității și dezvoltării personalității sale. Sexualitatea include componente biologice, sociale și emoționale. Ea are aspecte pozitive, cum ar fi:  tandrețea, sentimentul de securitate, dorința și  satisfacția.






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu