În
perioada 29 noiembrie – 01 decembrie 2017, grupul de maiștri de la
Comisia Metodică ”Bucătar –Cofetar” a Ș. P. Or. Cupcini, în componența:
Guțu Piotr, Lesnic Svetlana și Poiată Livia au participat la masterclass
cu subiectul ”Bucătăria Internațională”, organizat de Asociația
Obștească Educație pentru Dezvoltare (AED), în cadrul proiectului
CONSEPT, sprijinit financiar de Fundația Liechtenstein Development
Service (LED), în colaborare cu Studioul Gastronomic ”Lo Chef” și Casa
Rinaldi în Moldova, condus de bucătarul – șef Danu Marian și Iurie
Parcalab, specialiști în domeniul bucătăriei italiene, care au
desfășurat la un nivel înalt activitățile practice și reperele
teoretice, îmbogățind bagajul echipei cu o gamă bogată de bucate din
bucătăria italiană, combinând produse autoctone cu cele de calitate pur
italiană.
Bagajul de noi cunoștințe practice ne dă posibilitatea de a
implimenta rețete noi la lecțiile de instruire practică, la modulul: Bucătăria
internațională, Prepararea bucatelor din carne, Prepararea bucatelor
din pește, Salate și gustări, Prepararea articolelor din aluat, Supele
pasate, etc. Cunoștințele dobândite vor îmbogăți biblioteca
electronică a Comisiei Metodice și va constitui un bun suport teoretic
la lecțiile de instruire practică.
Grupul de lucru și administrația Ș. P. or. Cupcini aduce sincere
mulțumiri organizatorilor acestui masterclass și sperăm la o colaborare
rodnică pe viitor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu