duminică, 19 noiembrie 2017

Clubul Gastronomic



Clubul Gastronomic


   La data de 17 noiembrie 2017, in incinta laboratorului Ș.P. or. Cupcini, și-a desfâșurat activitatea Clubul Gastronomic, în cadrul proiectului FELT School. Astâzi elevii din Stefan Vodă și Bălți au fost gazdele elevilor de breaslă din Cupcini, în cadrul sesiunei de evaluare a resurselor didactice elaborate pentru cursul “Limba Engleză pentru Gastronomie”.

   Elevi deja au avut oportunitatea să participe la un atelier gastronomic, să pregătească bucate italiene, învățate de la profesorii de la IPSSEOA ,,K. Wojtyla” din Catania, Sicilia, și să contribuie la elaborarea unei înregistrări video care va fi utilizată în cadrul lecțiilor de limba engleză.

   Ulterior elevii, maiștri și profesorii de limba engleză au discutat despre oportunitatea creării Clubului Gastronomic și au constutiut 2 departamente: bucătăria italiana, întitulată Di Carlo e Di Mario, și departamentul bucătăria moldovenească cu denumirea De la Petru și Liuba. Denumirea departamentelor vine de la prenumele primilor maistri cu care elevii au avut oportunitatea de a lucra în cadrul proiectului FELT School pentru a contribui la elaborarea de resurse didactice pentru cursul de limba engleză.

   Clubul gastronomic va crea oportunități de colaborare și schimb de experiență între elevii de la diverse școli din Republica Moldova și școlile din UE având un rol primordial în învățarea și transmiterea cunoștințelor despre și pasiunii pentru arta culinară.

Sperâm ca activitatea Clubului gastronomic să dea roade dostoinice pe târâmul artei culinare și studierei limbei engleze în culinârie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu