luni, 13 noiembrie 2017

CEIAC

   
    La nivel de instituție, în Școala Profesională or. Cupcini conform ordinului 100 – 3 din 19.05.2016, s – a înfiinţat Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii.
   Asigurarea calității educației este centrată preponderent pe rezultate. Rezultatele sunt exprimate în cunoștințe, competențe, valori și atitudini, care se obțin prin parcurgerea și finalizarea unui nivel de învățământ sau program de studii.
   Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calitatii urmăreşte implementarea strategiilor şi politicilor de asigurare a calităţii, în acord cu viziunea, misiunea şi politica Școlii Profesionale or. Cupcini şi în concordanţă cu dinamica naţională, europeană şi internaţională în domeniu.
   
   Comisiei pentru evaluarea şi asigurarea calităţii în școală cuprinde:
     a) 3 reprezentanţi ai corpului profesoral, aleşi prin vot secret de consiliul profesoral;
     b) un reprezentant al sindicatului reprezentativ, desemnat de acesta;
     c) un reprezentant al părinţilor;
     d) un reprezentant al elevilor;
     e) un reprezentant al consiliului local.
   
   Reuniunile în plen au loc semestrial sau ori de câte ori natura problemelor impune prezența tuturor membrilor săi. Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii la nivelul instuției elaborează şi adoptă propria strategie şi propriul regulament de funcţionare al Comisiei pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii; adoptă politica privind calitatea; planifică şi orientează Sistemul de Management al Calităţii; stabileşte obiectivele privind calitatea în Ș.P. or. Cupcini face propuneri de alocare a resurselor pentru sistemul calităţii; informează după caz Consiliul Administrativ privind starea Sistemului de Management al Calităţii; identifică probleme şi propune directorului programe de îmbunătăţire a calităţii proceselor de predare-învăţare.
   Membrii Comisiei pentru Evaluare şi Asigurare a Calităţii propun activităţi de dezvoltare profesională stabileasc criterii şi iniţiază, analizează evaluări pe baza criteriilor de calitate pe meserii, pe procesele de predare- învăţare, asigură feedback-ul din partea studenţilor. Asigură feedback-ul din partea angajatorilor; propun evaluări interne şi externe şi fac publice rezultatele acestora, cooperează cu Agenţia Națională de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional Tehnic specializată pentru asigurarea calităţii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu