joi, 9 noiembrie 2017

“Toamna de aur”



“Toamna de aur”


În perioada 23 octombrie – 03 noembrie 2017,  

Comisia metodică ”Bucătar- Cofetar” 

a petrecut decada cu genericul:


La data de 23.10.2017 a fost organizată deschiderea decadei cu derularea unui filmuleț în Power Point despre profesia de bucătar și cofetar.
În cadrul decadei au fost efectuate lecții publice la instruirea practică și teoretică.
25.10.2017     
- Lecție deschisă în grupa 24, tema: ”Bucate din pește” - maistru Zagorcea Nina, pe data de 26.10.2017 au fost petrecute un șir de acțiuni, precum:
- Lecție deschisă în grupa 25, tema: ”Bucate din carne de pasăre” - maistru Guțu Piotr;
- Lecție deschisă în grupa 15, tema: ”Formele de tăiere a legumelor”- maistru Barbă Silvia;
- Ora publică ” Matematica în bucătărie”  - responsabil: M.Rusu. O oră minunată, ce a arătat, că bucătăria de astăzi nu are hotare în știință, ci e în strînsă legătură cu majoritatea științelor, fiind apreciată la justa ei valoare. Încă Leonardo da Vinci zicea: ”Nici una din învățături nu poate fi socotită știință, până nu are o verificare matematică”. Lecția dată a demonstrat elevilor că Tehnologia Culinară și-a ocupat locul binemeritat, trecând prin prizma calculelor matematice.
- Expoziție de idei ” E uimitor să știți” responsabil: Cocoară S.

La 27.10.2017: Lecție demonstrativă în grupa 24, tema: ”Bucate din pește”- maistru Lesnic Svetlana.
În cadrul decadei ”Toamna de aur”, în grupele de bucătari, chelner și cofetari, a fost desfășurat concursul ”Cel mai bun elev în meserie”.

Sau evidențiat următorii elevi:
- Stadniuc Alina (grupa 13 ”Cofetar”)
- Marchitan Daniela (grupa 23 ”Cofetar”)
- Bodnari Ciprian (grupa 14 ”Bucătar-Chelner”)
- Russu Nicoleta (grupa 15 ”Bucătar”)
- Cojuhari Valeria (grupa 24 ”Bucătar”)
- Presiajniuc Svetlana (grupa 25 ”Bucătar”)
- Chihai Anastasia (grupa 34 ”Bucătar”)
Frumoasele rezultate, arătate de elevii de la aceste profesii ne dau speranțe de a avea în viitor specialiști de o înaltă calificare, ce vor face față meseriei alese.
31.10.2017- Lecție publică în grupa 34, tema: ”Prepararea bucatelor dietetice”. – maistru Botnari Raisa;
01.11.2017 - Lecție publică în grupa 14, tema: ”Formele de tăiere a legumelor” – maistru Plataș Liudmila;
01.11.2017 - Lecție demonstrativă în grupa 23, tema: ” Prepararea semipreparatelor din aluat opărit.” – maistru Donțul Emilia;
La 02.11.2017 a fost desfășurată expoziție cu vânzare a articolelor de culinărie și cofetărie, cu genericul ”Bucătăria moldovenească”. Toți elevii grupelor de bucătari și cofetari au muncit cu abnegație, aducându-și aportul la această expoziție. Bucatele preparate de elevi au fost la mare întrebare și apreciate de către colegii lor.
Ora publică în grupa 13, tema: ” Clasificarea aluatului dospit pentru articole de patiserie/cofetărie”- maistru Poiată Livia.
La 03.11. 2017 decada a fost finalizată cu totalurile decadei ,,Toamna de aur,, a Comisiei metodice ”Bucătar – Cofetar”.

La mai mult și la mai mare!






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu