luni, 2 iulie 2018

Master clas pentru elevii absolvenți

   Astăzi, 28.06 2018, cu aplauze îndelungate, cuvinte frumoase și calde de mulțumire a finisat masterclass-ul bucătarului – șef de renume – Gălina Pălitu în cadrul activității de instruire, organizate de către AFA, Asociația Femeilor de Afaceri din municipiul Bălți, coordonat de președintele organizației, dna Tatiana Puga.
   Faza II-a a proiectului ”Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în Carieră” s-a desfășurat sub genericul ”Standarte de calitate și rețete de preparare a produselor alimentare”, la care, toți cei prezenți au avut prilejul excluziv de a admira procesul de creare a capodoperelor culinare, făurite de dna Gălina Pălitu:
      - Ruladă din pandișpan de morcov cu umplutură de cașcaval asortat;
      - Rulou – duet din carne de porc și vită cu omletă din verdețuri;
      - Ruladă din piept de pasăre cu vișine;
      - Ruladă din fileu de porc cu mere;
      - Cghiri tradiționale cu spanac;
      - Ruladă cu omletă galbenă și verde; etc.


   Procesul de preparare a bucatelor i-a fascinat pe toți cei prezenți din primele clipe. Toți elevii s-au implicat cu avânt la toate procedurele. Mare forfotă era în jurul aragazului, dar bucătarul – șef ținea totul la control, dirijind ca pe note cu toți cei prezenți, controlând tot procesul de preparare a bucatelor. Astăzi dna Gălina Pîlitu a fost primadona pupitrului culinar de la laboratorul CESPA, semănând în inimile tinerilor bucătari iubire față de meseria aleasă.

   Sosurile neobișnuite, atât de diverse la culori, precum și în tehnologia de preparare, nu au lăsat pe nimeni indiferent. Garniturile, uneori cu un colorit specific, ce puneau pe unii la îndoială, aveau un final superb. Combinațiile de gusturi au fascinat prezența, schimbând viziunea asupra lucrurilor în bucătărie și ridicând meseria de bucătar la nivelul de artă culinară.

   Fieria de culori și gusturi ce a finalizat ziua de muncă i-a frapat pe toți, cei prezenți, pînă în adâncul sufletelor. Zeci de sugestii, rețete scrise și fotografiate și-au găsit locul de merit în bagajul de cunoștințe a fiecărui din cei prezenți. O frumoasă conversație despre meseria aleasă, urări de bine și sfaturi pentru fiecare în parte, a avut astăzi Gălina Pălitu.

   Pe drum spre casă elevii Școlii Profesionale din or. Cupcini au făcut o concluzie foarte frumoasă: ”Ziua de astăzi ne v-a rămâne în memorie nu numai cu gustul deosebit al bucatelor, nu numai cu certificatul obținut, dar cu atmosfera de neuitat pe care o să o ducem prin timp, ca pe o făclie a meseriei alese”.


Autor Guțu Piotr – Maistru-instructor la meseria ”Bucătar”, Ș.P. din or. Cupcini











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu