luni, 15 aprilie 2019

Meseria Bucătar-Chelner ( Ospătar)
Proiectul CONSEPT/ LED - finisarea etapei a III

   A finisat cea de-a treia etapă a proiectului CONSEPT/LED.
   Datorită acestui proiect, cadrele didactice ale Școlii Profesionale din orașul Cupcini au avut posibilitate să beneficieze de formări continue gratuite, să fie orientați spre dobândire și perfecționare de noi cunoștințe și deprinderi necesare pentru o performanță profesională. Maiștrii-instructori au conștientizat rolul tehnologiilor instruirii modulare, deoarece  au un impact semnificativ asupra sporirii eficienței și eficacității procesului de formare a competențelor și abilităților elevilor. Ei elaborează, cu ușurință, proiecte didactice 5D, cartele tehnologice și  Ghiduri de performanță.
   Colaborând în cadrul Proiectului CONSEPT, implementat de Fundația Liechtenstein Development Service (LED), am avut posibilitatea de a aduce instruirea practică la un nou nivel, prin renovarea laboratoarelor la meseria Bucătar și inaugurarea unui  laborator și pentru meseria Cofetar, ce ne-a încurajat de a merge cu pași încrezuți spre viitor. Elevii au posibilitate de a îmbrățișa aceste meserii și a desfășura  orele practice în condiții moderne,  apropiate de condițiile din restaurante. Toate laboratoarele au fost dotate cu tehnică performantă, veselă și ustensile noi.
   Participarea regulată a maiștrilor de la catedra Bucătar– Cofetar la diverse masterclass-uri , organizate în incinta Studioului Gastronomic Lo Ghef,  de către  bucătarii-șefi:  Dan Marian, Guido Mori, Galina Pălitu, au transformat orele de instruire practică în ore de artă culinară. Elevii, cu o deosebită plăcere, gătesc atât bucate tradiționale, cât și bucatele tradiționale ale altor popoare. Experiența acumulată în cadrul orelor practice a încurajat elevii ca să participe la diverse competiții, precum: Junior 2015, Junior 2018, în cadrul cărora și-au demonstrat nu numai competențile acumulate, dar au făcut și schimb de experiență cu colegii de la  alte școli profesionale.
   Cadrele didactice și elevii  aduc sincere mulțumiri organizatorilor Proiectului CONSEPT, implementat de Fundația Liechtenstein Development Service (LED), pentru susținerea și dezvoltarea învățământului profesional din Școala Profesională din orașul Cupcini.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu