miercuri, 10 noiembrie 2021

„Un mod sănătos de viață”
 
    Elevii IP Școala Profesională, or. Cupcini au participat, la data de 09.11.2021, în cadrul a două seminare tematice cu genericul :
   1. „Particularitățile de gen. Noțiune de sex și gen”
   2. „Violența la femei. Poziția de putere într-o relație.”
 
   Aceste seminare au fost organizate de către: Gudumac Galina, profesor de limba și literatura română și Rusu Silvia, profesor de matematică și informatică, în parteneriat cu reprezentanții Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor SALVE: dna Sorocan Ecaterina, director CSPT SALVE, dna Verenciuc Tatiana, psiholog.
Obiectivul seminarului cu genericul: „Particularitățile de gen. Noțiune de sex și gen” a fost: de a schimba rolurile asociate fetelor și băieților, femeilor și bărbaților în viața publică și privată.
   Participanţii au abordat o multitudine de subiecte care au tangență cu educația pe aspecte de gen. Îndeosebi, s-a menționat promovarea egalității de șanse între femei și bărbați în societatea modernă.
    Obiectivul seminarului cu genericul: „Violența la femei. Poziția de putere într-o relație” a fost: sensibilizarea publicului pentru a susține prevenirea și raportarea cazurilor de violență în bază de gen.
    Elevii au aflat că este necesar să contribuim la fortificarea capacităților femeilor, dar și a întregii societăți, prin combaterea fenomenului de violență în familie; componentele ale unei relații sănătoase, cum ar fi: înțelegerea reciprocă, cunoașterea necesităților reciproce între parteneri.

 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu