marți, 29 mai 2018

Campionatul Gastronomic Junior 2018

   La data de 26.05.2018, în incinta Școlii Profesionale nr. 2, mun. Chișinău a avut loc Campionatul Gastronomic Junior2018, ediția III, la care au participat și elevii Școlii Profesionale din or. Cupcini. Campionatul a fost destinat elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic, care pregătesc specialiști la meseriile Bucătar, Cofetar, Brutar. Scopul Campionatului a fost promovarea meseriilor respective și sporirea atractivității instituțiilor de învățământ profesional tehnic secundar și post secundar.
 

  Membrii juriului Campionatului  Gastronomic pentru Juniori:
      Elena Ciobanu – președintele Asociației Culinarilor Catering Moldova;
      Palitu Galina – bucătar – șef de renume mondial;
      Mate Andras – bucătar – șef din România;
      Marian Danu – bucătar – șef Studioului Gastronomic Lo Chef ;
      Ala Osoianu – consultant principal, Direcția Învățământ Profesional Tehnic din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării;
      Franco Sanna – manager general Casa Rinaldi in Moldova;
      Tania Lazar-Cepoi – producător Compania Teleradio Moldova;
      Valentina Chiriac – președintele Federației Sindicale SindLUCAS;
      Alexander Trifan – Target Group Manager HoReCa/Trader Metro Cash&Carry;
      Alexandra Gontea – bucătar – șef Vila Verde.
   Competiția a fost susținută de fundația CONSEPT/LED, din partea cârea au fost prezenți dna Lilia Stîrcea și dnul Pius Frick, care întotdeauna susțin cele mai nobile porniri ale școlilor profesional tehnice.


   Elevii au concurat la trei categorii:
-    Tema de acasă, cu genericul Tradiții culinare modovenești
Masa a fost prezentată de eleva grupei 24 - Cecoi Snejana, care a prezentat bucate tradiționale din zona de nord a țării: Coroana din costițe de porc cu sarmale; Baba albă și baba neagră; Cușma lui Guguță (așa cum se prepară doar la nordul țării); Rulade asortate cu diverse umpluturi; Desert- Caise din aluat fărâmicios cu lapte condesat fert și un un Cabernet de Cricova.

-    Categoria Școala Anului a fost prezentată de elevii grupei 25 de bucătari Bucarciuc Deonisie, Cașcaval Ela și Corceac Ilia, care au luat parte și la proba Cutia Magică.
La proba Cutia Majică produsele au fost acordate de Casa Rinaldi în Moldova – partener jeneral ale celor mai frumoase masterclass-uri oferite cadrelor didactice din sistemul de învățământ profesional tehnic.


   Elevii Ș.P. or. Cupcini au fost menționați ci diplomă de participare. Ei au primit o lecție bună, concurând cu adversari puternici. Noi succese pe viitor!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu