vineri, 22 octombrie 2021

Filmul Traficul de copii
 
   La data de 20. 10.2021, Gudumac Galina, profesoară de limba și literature română, a postat, la televizorul din holul IP Școala Profesională, or. Cupcini, filmul TRAFICUL DE COPII.
   Scopul derulării acestui filmuleț, pentru elevii și angajații din instituție, a fost prevenirea și combaterea traficului de ființe umane.
   Filmul transmitea ideea că mediul online este deosebit de atractiv pentru copii și reprezintă o cale suplimentară prin care ei pot deveni victime ale abuzului, exploatării și traficului.
   Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva exploatării și nu poate fi constrâns la o muncă ce comportă un risc potențial sau care este susceptibilă să-i compromită educația, să-i dăuneze sănătatea, dezvoltarea fizică, mintală, spirituală, morală și socială.
   Elevii au aflat că, în prezent, în Republica Moldova, Linia Fierbinte Anti-Trafic este cel mai cunoscut serviciu telefonic, menit să informeze fiecare doritor despre migraţia în siguranţă şi despre cum pot fi evitate riscurile traficului de persoane.
 
LINIA FIERBINTE PENTRU MIGRAȚIE SIGURĂ ȘI ANTI-TRAFIC,
tel. 0 800 77777

 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu