duminică, 6 decembrie 2020

 Discriminare în bază de gen

 

Pentru elevii IP Școala Profesională, or. Cupcini au fost desfășurate de către diriginții grupelor lecții  cu genericul: Discriminare în bază de gen.

Elevii au  povestit diverse istorioare triste din localitatea lor, făcând concluzia că cel mai des sunt supuse actelor de violență femeile. Diriginții i-au informat că există serviciul 112, la care pot apela în cazul când se află în pericol de abuz sau sunt martori la cazuri de violență în familie. Ei au aflat despre o serie de măsuri pentru prevenirea sau evitarea efectelor agresiunii. În primul rând, femeile care trec prin violență, trebuie să se afle într-un loc de siguranță  și să sune la 112,  să aștepțe intervenția organelor de poliție. În cazul în care, în regim de urgență trebuie să părăsească casa, trebuie să se asigure că au o cheie de rezervă,  niște bani, haine de schimb (și pentru copii, dacă sunt) și acte de identitate. Pentru a nu fi urmărite de agresor, e bine să aibă un telefon cu o cartelă diferită, despre care știu doar ele.

Cadrele didactice au informat elevii că telefonul de încredere pentru Femei este 080088008, iar violența domestică este o infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 3 la 15 ani.

 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu