duminică, 6 decembrie 2020

STOP Violenței!

 Elevii IP Școala Profesională, or. Cupcini au avut posibilitate , la data de 03.12.2020, ca să vizioneze, în holul școlii,  niște filmulețe cu genericul: STOP Violenței !

Scopul acestei activități a fost: informarea elevilor cu privire la efectele negative (pe termen mediu și lung) ale violenței asupra femeii;  informarea  cu privire la instituțiile și organizațiile care oferă servicii și consultanță pe probleme de violență împotriva femeii ; promovarea unei legislații și a unor practici legislative adecvate care să ofere protecție victimelor violenței în familie, abuzului sexual și traficului.

Prin aceste filmulețe, bibliotecarul școlii, Damian Tatiana, a dorit să transmită elevilor că violența și comportamentele violente sunt probleme majore ale societății cotidiene care afectează toate categoriile de vârstă, indiferent de vârsta sau de statutul social ale celor implicați. Violența în familie poate să îmbrace forme diverse, mai mult sau mai puțin vizibile, precum violența fizică, psihologică, sexuală, economică și socială. Violența (intra) familială constituie “orice formă de agresiune, abuz sau intimidare, dirijată împotriva unui membru al căminului familial, unei rude de sânge sau contra altor persoane din mediul familial.

 



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu